Anasayfa / Makaleler / KAPALIÇARŞI ÇOK ÖNEMLİ BİR DUAYENİNİ KAYBETTİ: ADNAN BIYIKBEYİ…

KAPALIÇARŞI ÇOK ÖNEMLİ BİR DUAYENİNİ KAYBETTİ: ADNAN BIYIKBEYİ…

(Article 259 – 12/09/2019)

Bazen zaman durur. Etraf sessizleşir, sadece kulaklarınızdaki uğultuyu hissedersiniz. Gözünüz hiç bir şey görmez, diliniz lâl olur hiç bir şey söyleyemezsiniz. Gerilere gidersiniz,  eski günler geliverir gözlerinizin önüne. Sonra derin bir “eyvah” çekersiniz ve “bir çınar daha gitti” dersiniz. 

Bugün öyle oldum. Babamın can dostu, arkadaşı ve ortağı, sırdaşı ve kardaşı Adnan Bıyıkbeyi’ni kaybettik. Kilis’in yetiştirdiği son derece yetenekli, zehir gibi zekâya sahip, Kapalıçarşı’nın mihenk taşlarından Adnan abimiz artık yok.

80’li yılların başında tanıdım onu. Yıllarca aynı dükkânda beraber çalıştık. Döviz aldık sattık, Türkiye’nin dövizsiz yıllarında ekonomiye bir nevi can simidi olduk. Rahmetli babam onu çok sever ve bana hep örnek gösterirdi. Kapalıçarşı’da çok insan tanıdım. Ancak bunların tümü bir yana Adnan abi bir yanaydı. Samimi, candan, içten, yardımsever ve dost canlısı bir insandı. Para onu hiç bozmadı. Servete sahip olunca azan, kendini kaybeden insanlardan hiç olmadı. Beş evladı vardı, beşini de çok güzel yetiştirdi. Hiç birini birbirinden ayırt etmedi. Onlarda babalarının yüzünü kızartacak hiçbir harekette bulunmadı.

Adnan abinin çok ilginç tarafları vardı. Birisiyle bir işe gireceği vakit uzun uzadıya istişare yapar, her olasılığı değerlendirirdi. Neticede bildiğini yapardı ama derin düşünceye dalınca gözlerini hafifçe kısar, elinde sigarası düşünürde düşünürdü. Karar verdikten sonra da bir daha asla yolundan dönmezdi.

“Şirket” lafını anlayanlar anlar, çok fazla detaya girmeye gerek yok ama  Şirket döneminde amiral gemisinin kaptanı o idi. 80’li yılların sonuna kadar ortaklığımız devam etti. Aynı apartmanda, aynı dükkânda yıllar boyu beraberce yaşadık. Aynı arabayla işe gidip geldik. 

Babam ne kadar ciddiyse Adnan abi o kadar şakacı bir insandı. Bazen entresan sorular sorarak babamı güldürürdü. Para ütülediğimiz günlerde oldu, kaybolan milyonların üzerine soğuk sular içtiğimizde. Ancak ne olursa olsun hiç bir zaman ticaret yapma ümit ve azmini kaybetmeyen, yılmayan, sürekli iş yapma isteği ile yanıp kavrulan bir kişiliği vardı. 

90’lı yıllarda Deha Menkul Kıymetleri kurdu. Kapalıçarşı da borsa seanslarını yıllar boyu idare etti. Tüm seans boyunca sigarayı bir defa yakar, bir daha çakmağı eline asla almaz, sigaraları dibi dibine yakardı. İşte o kahrolası sigaralar yıllar sonra onu yatağa düşürdü, tadını tuzunu kaçırdı. 

Kapalıçarşı’dan çok adam geldi geçti ama bugün bu çarşı gerçekten büyük bir dehasını kaybetti. 

Artık Adnan abimiz yok. Ama onu unutmak ne mümkün. Anlatmaya sayfalar kifayet etmez. 

Bugün cenazesi kalkıyor. Rahmeti Rahmana kavuşuyor. Yaptığı yardım ve iyilikleri bilen birisi olarak Allah rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun diyorum. 

Üstad Necip Fazıl diyor ki;

Var mı Allah’tan yukarı kabirden aşağı, 

Toparlan ruhum gidiyoruz sen yukarı ben aşağı. 

Bundan iki yıl önce babamı kaybettiğimde “Benim babam dağ gibi bir adamdı” demiştim. 

Adnan abi de dağ gibi bir adamdı. Bugün artık aramızda değil ama geriye çok güzel şeyler bıraktı.

En başta birbirinden değerli beş güzel evlat ve çokça torun. Adnan Bıyıkbeyi güzel bir geçmiş, lekesiz bir ticari hayat, şerefli ve temiz bir isim bırakarak aramızdan ayrıldı. 

Ne diyelim… 

Her geçen yıl birer birer, masadan eksiliyor dostlar.

Ve ortaklar birer ikişer bir yerlerde buluşuyor…

Allah rahmet eylesin…

Dr. Mehmet Hakan SAĞLAM

Bunada Bakın

ALİ TOP AT, AHMET TOPU TUT, RECEP TOPA BAK…

(Article 257 – 10.07.2019) 23 Haziran 2018 seçimlerinden beri yaşanan gelişmeler aslında bugünlerde yaşanacakların habercisi …

Bir yorum

  1. Dr. Sağlam, elinize yüreğinize sağlık, güzel yazmış, Adnan abimizi güzel anlatmışsınız. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Allah tüm sevenlerine sabır versin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hacker Blog Hack Haber