Anasayfa / Makaleler / “ALIN BU ÇOCUKLARI! TAYYİP ERDOĞAN’A VE TÜRKİYE’YE FEDA OLSUN, GİDİP SAVAŞSINLAR Kİ TÜRKİYE VE İSLAMİYET KURTULSUN”

“ALIN BU ÇOCUKLARI! TAYYİP ERDOĞAN’A VE TÜRKİYE’YE FEDA OLSUN, GİDİP SAVAŞSINLAR Kİ TÜRKİYE VE İSLAMİYET KURTULSUN”

(Article 115-10.12.2016)

Geçen hafta içerisinde Kilis Öncüpınar’daki sığınmacı kampını ziyaret ettik. Bu kampta onbinlerce insan yaşıyor. Ziyaretimiz sırasında kamp sorumlusunun anlattığı bir anı beni çok duygulandırdı. 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması yaşandığında kampta kalan Suriyeliler, yetişkin ne kadar çocukları varsa hepsini toplayıp getiriyorlar ve “Alın bu çocukları Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye feda olsun,” diyorlar. Sabaha karşı darbe bastırıldığında ise Suriye tarafındaki Özgür Suriye Ordusu mensupları sevinçten havaya binlerce kurşun sıkıyorlar.

Bu hikayeyi duyunca aklıma darbe gecesi yaşadıklarım geldi.

Tıpkı Suriyeli sığınmacıların yaptığı gibi ismi pek duyulmayan birkaç kahramanı sizinle paylaşmak istedim.

15 Temmuz akşamı saat 21.38’de Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu yakasında köprü trafiğini kapatmak üzere bir askeri araç ve ardından bir itfaiye aracı hareket ediyor. Saat 21.46’da ise köprünün Avrupa’ya geçişi askeri araçlar tarafından kapatılıyor ve trafik tamamen durduruluyor. Askerler köprü girişinde indiriliyor. İnsanlar şaşkınlık içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor. Oradaki askerlerden birisi; “sıkıyönetim oldu evinize gidin” cümlesini söylüyor ama kimse inanmıyor. Bu cümle haber ajanslarına yıldırım hızıyla düşüyor ama ekranlar karşısındaki milyonlar şaşkınlık içerisinde “ülkede darbe olacak bir durum yok ki niçin darbe olsun?” babında olan biteni anlamaya çalışıyor.

15 Temmuz Darbe Kalkışması modern çağın en aptalca askeri darbesi olarak tarih kitaplarındaki yerini aldı. İnsanlar derin uykuda iken sabaha karşı 03.00 sularında darbe yaşamaya alışkın olan Türk halkı, İstanbul’da gecenin yeni başladığı saatlerde kameralar önünde canlı olarak verilen bu darbe girişimini, ilk bir iki saat boyunca “acaba bir şaka programı mı?” gözüyle hep şüpheyle izledi.

Köprünün kapatılması, askerlerin konuşlanması, “sıkıyönetim oldu evinize gidin” laflarını duyar duymaz ilk aşamada iki üç kişiyi arama ihtiyacı duydum. Bunlardan ilki İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Demir idi. Savcı bey, Fethullahçı yapı kaynaklı bir kalkışma yaşandığını, akıl alır bir durum olmadığını, kendisinin evden çıkarak adliyeye doğru hareket halinde olduğunu, bu kalkışmaya katılan kim varsa onlara karşı en sert tedbirler alınacağını, kolluk kuvvetlerinin devletin emrinde olduğunu ve gerekenin yapılacağını söyledi. Savcı beyle bu konuşmayı yaptığımızda saat henüz 22,10 civarıydı ki, kısa bir süre sonra saat 24.00’ü biraz geçe bu defa kendisi beni aradı ve havalimanında konuşlanan 3 tank ve bunları komuta eden 9 üst rütbeli subayın gözaltına alındığı haberini verdi. Başsavcı Vekili Mehmet Demir’in verdiği bu haber o akşam duyduğum en güzel haberlerden birisi oldu. Bu arada saat 00.35’de Sayın Cumhurbaşkanı’nın halkı sokaklara davet eden açıklaması yayınlandı.

Savcı beyle görüştükten hemen sonra aradığım ikinci kişi Karaman Valisi Süleyman Tapsız oldu. Saat 22,30 sularında kendisiyle görüştüm. Sayın Tapsız’da tıpkı Başsavcı Vekili Mehmet Demir gibi bu eylemin akıl almaz bir kalkışma eylemi olduğunu, bu ülkenin artık darbelere mahkum edilemeyeceğini, bir Vali olarak tek başına kalsa bile kanının son damlasına kadar bu darbe girişimine karşı koyacağını ifade etti. Karaman Başsavcısı Abdurrahim Alan’ı Valilik makamına davet ettiğini, bu darbeye karışmış kim varsa tamamının kolluk güçlerince tutuklanacağını söyledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Demir ve Karaman Valisi Süleyman Tapsız beyin bu kararlı ve cansiperane tavrını gördükten sonra içimi bir rahatlık kapladı ve bu darbenin bastırılacağına olan inancım arttı. Bu arada ortada daha ne Sayın Cumhurbaşkanının ne de Sayın Başbakan’ın açıklaması vardı.

Bu iki önemli görüşmeden sonra saat 22.15 civarında değerli dostum Savcı Sayan’ı aradım. Kendisi tesadüfen o sırada ailesiyle beraber İstanbul’daydı. Köprü trafiği kapalı olduğu için Beşiktaş sahiline dönmüş, orada çay içen insanlardan “darbe oluyor” haberini almıştı. Karaman Valisi Süleyman Tapsız ve Başsavcı Vekili Mehmet Demir ile yaptığım görüşmeleri kendisine anlatınca o da çok sevindi ve “Allah bu tür vatansever insanlardan razı olsun, kanımızın son damlasına mücadele edeceğiz hocam başka çare yok” dedi. Bir saat kadar sonra bu defa Savcı Sayan beni aradı ve ağlamaklı bir ses tonuyla kendisinin çok samimi dostu olan Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un öldürüldüğü haberini aldığını söyledi. Darbe ile ilgili aldığım ilk ölüm haberi bu oldu. Sonraki günlerde Savcı Sayan’ı zaten kimse tutamadı. İstanbul’u sokak sokak mahalle mahalle dolaşıp meydanlara toplanan yüzbinlere konferans verip durdu.

Sonrasında yaşananlar zaten herkesin malumu.

Cumhurbaşkanının çağrısı sonrasında sokağa dökülen milyonlar, Ankara ve İstanbul’da yaşanan kanlı çatışmalar, 248 insanımızın darbeci hainlerce acımasızca katledilmesi ve 22 saat sonra darbenin bastırılması.

Bu ülkede 15 Temmuz gecesi inanılmaz destanlar yaşandı. Bu asil milletin evlatlarından bazıları canını feda ederken, bazıları kolunu bacağını kaybetti. Kimi şehit oldu kimi gazi. Kimi bilindi kimi bilinmedi.

İşte o bilinenler ve bilinmeyenler belli olsun diye bu yazıyı kaleme aldım.

O kâbus gecesinde hiç kimseden emir almaksızın görevini ifa eden Süleyman Tapsız gibi valiler, Mehmet Demir gibi savcılar, Savcı Sayan gibi vatan evlatları var olduğu için bugün yaşayıp nefes alıyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti devleti halen ayakta.

Fethullah Gülen denilen şerefsiz meczubun tertip ettiği bu ayaklanma başarılı olmuş olsaydı bugün ortada ne Türkiye diye bir devlet, ne de Türk halkı kalacaktı. Aynı Suriye gibi aynı Irak gibi kendi içinde birbiriyle çatışan halklar bu Cennet ülkeyi harabeye çevirecek, milyonlarca insan ölecek, NATO ve Batılı müttefiklerimiz! tıpkı Suriye’de yaptıkları gibi Türkiye’ye müdahale edip taş üstünde taş, beden üstünde baş bırakmayacaklardı.

Geride ne devletimiz, ne toprağımız ne de insanımız kalacaktı.

Türkiye’de misafir ettiğimiz 3 milyon 500 bin Suriyeli mültecinin yüzü suyu hürmetine Allah yüzümüze baktı ve bu büyük felaketten bizi kurtardı.

Bunada Bakın

SİZLER; MUSTAFA KEMAL’İN DEĞİL ASKERLERİ, İTİNİN PİSLİĞİ BİLE OLAMAZSINIZ…

(Article 258 – 05.09.2019) Son dönemde Türkiye’de yaşanan bazı olaylar toplumun giderek kutuplaştığını ve bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hacker Blog Hack Haber